tisdag 30 mars 2010

ÖSK-start som förra säsongen

Inte kan man väl klaga på ÖSKs start i Allsvenskan när man i tabellen ligger jämsides med skyhöga favoriten IFK Göteborg och före de två senaste årens mästare Kalmar FF och AIK?
Jo, det kan man! Eller kanske ändå inte, för starten är väl ungefär vad man har haft anledning att förvänta sig eftersom man inte åtgärdat svagheterna från förra säsongen, trots att träningsmatcherna klart visat att dessa består, framförallt frånvaron av anfallskraft. I konsekvens därmed har också årets start uppenbara likheter med fjolårets.

I rättvisans namn ska sägas att man nu, sent omsider, gjort den värvning som länge varit uppenbart nödvändig. Paulinho istället för Olsen, för något annat kan väl inte bli tal om, kan för ÖSK vara skillnaden mellan den mindre intressanta delen av tabellen som vanligtvis fylls av Gefle, Halmstad, Gais och Trelleborg och en medaljfight med Göteborg, AIK och Malmö FF, för att nu nämna några av de lag som brukar dela på medaljerna. Paulinho kommer att bli en jätteförstärkning.

I förhandstipsen inför årets allsvenska har landets sportjournalister och den expertis som samlades i Örebro före seriestarten varit synnerligen eniga om att årets guldlag kommer att heta antingen IFK Göteborg, Kalmar FF, IF Elfsborg eller AIK. Dessutom har Malmö FF utnämnt sig själva till guldfavoriter. I nuläget, efter tre omgångar, ligger tre av lagen i ovannämnda favoritkvartett på den undre halvan av tabellen. Skulle tro att redan när Allsvenskan tar paus efter 14 omgångar är ordningen återställd. Med ÖSK - i nyfödd målform- i slagläge i toppskiktet.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida