tisdag 2 oktober 2007

Den långa vägen till Björkhaga

Björkhaga är namnet på ett bostadområde i Örebro och ligger 4,6 kilometer från stans centrum., i varje fall från Wasatorget enligt den cykelvägsskylt som finns placerad där. Och banne mej om inte skylten pekar åt rätt håll också. För jag vet, eftersom jag bor i Björkhaga och egentligen inte behöver den här servicen med vägvisningsskyltar som cykelstaden Örebro så generöst håller med.
Men säg nu att jag är en cyklande främling i staden som ska hälsa på en person boende i Björkhaga och är helt hänvisad till skyltningen för att hitta.

Allt går bra, jag ser när jag är mitt emot Trängen Idrottsplats att jag bara har 2,1 kilometer kvar. Jag fortsätter med friskt mod i pilens rikning, förbi ishallen och över motorvägen. På andra sidan motorvägen och i porten till Oxhagens bostadsområde ser jag en ny bukett skyltar - varav en med namnet Björkhaga på. Men vad är detta? Trots att jag noga följt i vägvisarnas rikning ocg cyklat, vad jag bedömer, 500 meter sedan skytlningen vid Trängen, har jag fjärmat mig från Björkhaga. Björkhaga 2,6 är den förvirrande informationen på skylten. Ytterligt osäker fortsätter jag dock i den på skylten anvisade riktningen ytterligare 500 meter, kanske något mer. när jag når en ny informationsplats. Tack och lov, jag är nästan framme! Björhaga 0,6 är den positiva informationen som jag suger åt mig. Och vad jag i efterhand förstått är detta den enda korrekta avståndsinformationen utefter sträckan Wasatorget-Björkhaga.

Nätter långa har jag legat och funderat över hur det har kunna bli så här. Skall skylten vid Trängen och den efter motorvägen byta plats, alltså skylt 2,6 vid Trängen och 2,1 efter bron? Nja, det vore i varje fall en förbättring och mindre förvirrande. Men ändå inte bra, för det kan inte vara 1,6 km mellan 2,1-skylten och 0,6-skylten. Är det nån som kan ge mig ett besked.

Jag ska kolla hur man gjort för omvänd resa, Björkhaga-Wasatorget, det har jag faktiskt inte tänkt på. Strax ska jag berätta om det risiga dagiset/grundskolan/fritis (jag vet faktiskt inte vad det är för verksamhet som bedrivs) som ligger strax före 0,6 -skylten i Oxhagen. Kom inte och påstå att jag inte håller ögonen öppna!

Bengt

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida