tisdag 2 oktober 2007

Mattias Jonssons bästa år var 1994

Såg Mattias Jonsson göra 2-0 till Djurgården mot sitt gamla lag Örebro SK. Informerades om att detta var Mattias 3:e allsvenska mål i år. Jag erinrade mig då det allsvenska året 1994 då ÖSK tog det allsvenska silvret, gjorde 62 mål, fördelade på samtliga 26 matcher i det årets 14-lagsallsvenska. Men framförallt det år då Mattias satte speciell färg på allsvenskan i allmänhet men ÖSK i synnerhet. Mitt sitt friska chansande, sin okuvliga vilja och enorma självförtroende gjorde Mattias 14 mål för ÖSK, ett personligt målrekord som han icke varit i närheten av under fortsättningen av sin karriär.

Trots att Mattias senare blev såväl svensk mästare i Helsingborg som ofta anlitad landslagsman sticker jag ut hakan och påstår att Mattias under sin fotbollskarriär aldrig varit bättre än han var 1994. Med andra ord; Mattias Jonsson har inte infriat mina förväntningar, men visst är han och har varit mycket bra.

Året efter succéåret 1994 i ÖSK försvann Mattias Jonsson till Helsingborgs IF. Köpt för pengar, som det senare skulle visa sig, skåneklubben inte hade. Förutom Mattias brandskattade HIF ÖSK på såväl Christer Fursth som Magnus Powell.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida