torsdag 24 april 2008

GISK inför seriestarten

Såg att Grönköpings Veckoblad har tagit pulsen på stans fotbollslag, GISK, inför seriestarten. Det är förbluffande att se att ett lag i den absolut lägsta av alla lingonserier förbereder sig lika seriöst som någonsin ett allsvenskt lag. Se bara på dessa 5 frågor till stans fotbollsexpert Glenn Ruda:

- Hur ser formen ut för GISK-spelarna?

- Just nu är de hårt nedtränade efter en tung period med fysiska övningar och benen är sega, men det är som det ska va vid den här tiden på året. Det är ju en hel vecka kvar till seriestarten.

- Men då börjar det väl vara dags att ta fram bollen?

-Nja, inte riktigt än. Först ska dom ha kurser med kostråd, mental träning och ledarskap på planen. I den moderna fotbollens får man inte lämna någonting åt slumpen.

- Men därefter...?

- Då skall taktiktavlorna fram. Skall vi spela 4-4-2 , 3-5-2 eller kanske till och med 4-5-1. Det är viktiga saker att gnugga på, så att spelarna hittar positioner och läser spelet.

- Vad kan hända annars?

- Då kan laget bli för långt eller för kort och då får vi inte matchen dit vi vill ha den och då är det lätt att man viker ner sig.

- Några nyförvärv inför säsongen?

-Ja, GISK har värvat ny kock, massör och naprapat, men spelatruppen består av samma argentinare, finländare och norrmän som förra säsongen.

Tycker nog att Grönköpings Veckoblad glömde fråga sportexperten Ruda hur laget klarat lagringen av alla slaggprodukter. GISK verkar vara väl förberedda inför matcherna mot Degerfors med flera.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida