torsdag 8 mars 2012

ÖSKs trygghet försvann med Kronblom

Vi har matats med hur många analysvarianter som helst, analyser som var och en gör anspråk på att ha hittat rätt orsak till ÖSKs minst sagt usla allsvenska säsong 2011. Usel kondition. Ingen tåga. Skador. Otur. Spelarflykt. Tji laganda. Allergier. Usel tränare mm, mm. Ingen har uppfattat det klara sambandet mellan rivningen och bortforslingen av Kronblomstatyn och ÖSKs minskade slagstyrka.

Nedvärdera inte den trygghet den folkkäre ÖSK-fantasten i trä gett svart/vita fotbollsspelare under mer än 20 år. Aldrig har ÖSK-fotbollen varit så framgångsrik som under Kronblom-epoken. Orsaken stavas trygghet. Trygghet har med all rätt blivit ett mycket viktigt inslag i en fotbollsspelares fostran. Det är bara trygga spelare som når långt. Med tryggheten som bas kan en fotbollsspelare bäst tillgodogöra sig träning som ger teknik och styrka.

Kronblom gav ÖSK-spelarna trygghet. Den tryggheten förvägrades spelarna av en fantasilös klubbledning från och med säsongstarten 2011. Kronblom i statyvarianten har flyttats till Adolfsberg där han skändligen berövats sin ÖSK-dress och sin allsvenska silvermedalj. Nu är han helsvart och gudarna vet om han inte snart ramlar ihop av sorg och upplöst lim.



Tänk bara den här tanken - vad hade en lirare som Valdet Rama kunnat åstadkomma om han fått stöd av en stolt trygghetssymbol som Kronblom. Han berövades det stöd som ÖSK-spelare fått under många år.

Om jag bara visste hur man startar ett upprop i Facebook skulle jag på nolltid kunna samla tusenden för krav på återflytt av Kronblom till Behrn Arena, Vederbörligen ommålad i de vackra ÖSK-färgerna och med den silvriga medaljen hängande runt halsen

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida