fredag 25 april 2008

Jonas Eriksson från Sigtuna

Förra säsongens hetaste straffsituation ..........

Helsingborgs IF mot ÖSK på Olympia. Fredrik Nordback hade innan första kvarten gått gett ÖSK ledningen med 1-0. Innan halvtimmen spelats missade helsingborgsförsvaret totalt att ställa Kristoffer Näfver off side. Store Fredrik Björk i HIF:s mittförsvar fullkomligt mosade Kristoffer för att förhindra 0-2. Såväl huvuddomaren som den assisterande domaren fegade ur och vågade inte utdöma det enda rätta straffet - straffspark. Därtill målchansutvisning på Björk. Istället för 2-0 och spel mot 10 man blev det istället 1-4 till slut. Den fege huvuddomarens namn: Jonas Eriksson från Sigtuna

.... har redan fått en värdig efterföljare

Lika solklar var gårdagens situation på Behrn Arena då Nordin Gerzic mejades ner i en attack bakifrån i klart friläge. TV-bilderna visar att domaren ser situationen från en position rakt bakom de inblandade parterna - Nordin Gerzic och en sig vilt försvarande HBK-are. HBK:aren chansade i vetskap om att en straffspark kan missas. Något som han insåg att Nordin knappast skulle göra om han inte berövades chansen. Domaren tyckte inte att det var " frispark innanför straffområdet", en märklig beteckning på straffspark.

Den fege domarens namn: Jonas Eriksson från Sigtuna.

När man senare på kvällen ser derbyt mellan AIK och Djurgården inser man hur oerhört stor klasskillnad det är mellan de två allsvenska domarna Fröjdfeldt och Eriksson. I fråga om kunnande, i fråga om spelförståelse, i fråga om mod. I fråga om allt. Det hjälper nog inte hur mycket denne fegis sitter hemma och studerar straffsituationenpå TV. Han kan ju inte komma till något annat än att han gjorde rätt, eftersom han tycker det är o key att slå undan benen på spelaren utan att träffa bollen. Den attackerande halmstadsförsvararens känga var aldrig närmare bollen än en halvmeter.

När ska Jonas Eriksson degraderas till rätt division?

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida