lördag 15 november 2008

ÖSK i Allsvenskan 2008/8

Striden om titeln "intern skyttekung" var länge extremt hård i ÖSK. Så här såg till exempel den interna skytteligan ut efter 13 (!) omgångar:

1 Nordin Gerzic
1 Magnus Kihlberg
1 Kristoffer Näfver
1 Patrik Haginge
1 Samuel Wowoah
1 Robin Staaf

Den röda siffran anger antalet mål!

Men i den 14:e omgången slog Nordin Gerzic till och dubblerade sin målskörd och var plötsligt ensam ledare i den interna skytteliga, som den här omgången (seger mot Sundsvall hemma) såg en ny pretendent till titeln, Eric Bassombeng.

Nordin Gerzic fick vara ensam, tämligen ohotad, ledare av den interna skytteligan i ytterligar tre omgångar innan det tätnade på ett mirakulöst sätt. I den 18:e omgången aktade nämligen inte dansken Olsen för rov utan dundrade in två mål i hemmamatchen mot IFK Göteborg. Olsen själv hävdade att han till och med gjort hat tric, vilket dock alla TV-bilder motsade. Nåväl, efter 18 omgångar började "ÖSKs interna skytteliga" likna ett riktig sådan. Tre skyttar med tre mål vardera hade länge varit en nåd att still bedja om, men nu var det ett faktum. Nordin, Robin och Kim hette de tre måltjuvarna.

Så långt var striden hård men i Kalmar satte Kim Olsen P för alla spekulationer genom att trycka in två mål, varav ett på en straff som han snodde från Fredrik Nordback. När Peter Fröjdfeldt sedan på Behrn Arena blåste av den allsvenska säsongen 2008 kunde både laget och Kim Olsen andas ut. Laget hade nått målsättningen med råge och Kim Olsen stod som ensam vinnare av titeln "Intern skyttekung"

När det gäller målskyttet lagdelsmässigt noteras att backlinjens folk gjort 6 mål. Henriksson (3), Wikström (2) och Wowoah (1), Henrikssons coh Wikströms poänggivande , Wowoahs resultatfriserande. Patrik Anttonen ingick i gänget som placerade sig bakom "självmål" (1) i den interna skytteligan.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida