måndag 4 oktober 2010

Kört för ÖSK när motståndarna gör första målet

Det har varit som förgjort för ÖSK i årets allsvenska fotboll när motståndarna gjort första målet. När så skett har det blivit förlust i samtliga fall. Inte ens ett oavgjort resultat har man lyckats kämpa sig till då motståndarna inlett målskyttet.

Å andra sidan har man oftast till slut vunnit om man själva gjort första målet. Bara mot Djurgården har det slutat med förlust, mot Halmstad resp. Elfsborg med delad poäng. Bara mot Elfsborg på Borås Arena har man kämpat sig till poäng efter målmässigt underläge. Då lyckades man till och med två gånger kvittera efter underläge.

Mot Kalmar resp. Häcken på bortaplan lyckades man kvittera tidiga underlägen, men de matcherna slutade ändå till slut med förluster.

ÖSK är det enda laget i årets Allsvenska som inte tilldömts en straffspark.

Mållöst har det blivit mot såväl Malmö FF som Mjällby AIF. 4 0 0 4 0-9 0 är den sorgliga tabellraden mot de två sydsvenska giganterna. Mål har man för övrigt ännu inte gjort på IFK Göteborg, men här återstår en möjlighet att radera ut den nollan. Bara Åtvidaberg, AIK och Gefle har fått notera dubbelförluster mot ÖSK. Detsamma kan innan säsongen är tillända också vederfaras GAIS, Brommapojkarna och Trelleborg.

Med sina 45 inspelade poäng har ÖSK gått om Hammarby i den Allsvenska maratontabellen, vilket inneburit att man avancerat från tolfte till elfte plats. Kvarstår dock att ÖSK är det enda laget av "Topp 12" i alla tiders Allsvenska som inte vunnit det allsvenska guldet.



0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida