lördag 11 september 2010

Låt fotbollsintresset avgöra

Partiledarna borde inte bara redovisa vilka privatpersoner och organisationer som förser dem med kampanjpengar utan också deras, partiledarnas altså, förhållande till fotboll. Personligen tycker jag det känns tryggt när en partiledare påstår att han gillar fotboll. En sån partiledare inger förtroende.

Visserligen är till exempel KD-ledaren Göran Hägglunds intresse för den fascinerande sporten koncentrerad till Degerfors IF, vilket inte behöver betyda genuint fotbollsintresse. Och Lars Ohly berättade för några år sedan att han spelat mot, och blivit uppsnurrad av, självaste "Nacka" Skoglund, vilket visade sig inte vara riktigt sant. Antingen var det en lögn som många andra i en valrörelse eller också var det ett önsketänkande. Klart är att Ohly är Hammarbyare, vilket väl inte direkt inbjuder till röstande på de rödblås vänsterytter i dessa dagar.

Mona Sahlin sägs var maniskt intresserad av fotboll och ses ofta på Råsundas läktare då AIK spelar. Eller är det djurgårdare hon är?

Det sägs att minst fotbollsintresserad i hela partiledarklanen är f d officeren Jan Björklund. Det borde ge utslag i valresultatet på söndag. Återstår för herrar Reinfeldt och Eriksson samt Maud Olofsson att redogöra för ev .fotbollsintresse. Svaret på en enkel enkätfråga som "heter det spela fotboll eller sparka fotboll" bör kunna ge besked. Det är ju ingen ja- eller nejfråga.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida