fredag 17 december 2010

Kronblom är inte finkultur - därför passar han inte i ÖSK

Kronblom har fallit men kommer enligt välkänt föredöme att återuppstå, även om det kanske inte sker på den tredje dagen. Den late men synnerligen trogne ÖSK-supportern har alltsedan upphöjelsen ( till staty) genomgått olika faser i sin roll som stationärt ÖSK-fan. Från starten 1988 och intill dess gamla ärevördiga Eyravallen byggdes om och blev Behrn Arena haft fri och gratis sikt in på arenan.

De senaste åren har han fått nöja sig med att inte se men höra, att dra slutsatser av publikreaktionerna, och i övrigt tjäna som publikvärd, turistmål och orienteringsmärke. Undrar hur många gånger orden "vi ses vid Kronblomstatyn en halvtimma före matchen" har sagts under de senaste 22 åren?

Nu skall den late från Vinkelboda återuppstå i Adolfsberg, men ingen lär ha frågat honom om han vill. Dessutom lär han fråntas sitt medlemskap i Örebro SK och bli tvångsgift med Adolfsbergs IK, en klubb han aldrig ägnat en tanke så vitt jag vet.

Trots att moderklubben är Vinkelboda FF har Kronblom under de senaste decennierna förknippats med Örebro i allmänhet och Örebros SKs fotbollslag i synnerhet. Skulle tro att båda de här knytningarna försvinner när "symbolen för folkligt fotbollsintresse" försvinner från sin givna plats, där han uppmärksammat av tusentals fotbollsåskådare och hundratusentals trafikanter.

Ännu vet inte svenska folket om att Kronblom skändligen har tagits ner från sin upphöjda plats, så ännu en tid får svenskarna ha tron på Kronblom som örebroare och ÖSK-are kvar. Om t ex det populära TV-programmet "På spåret" skulle ha Örebro som en av slutsstationerna i kväll så är jag ganska säker på att någon fråga eller någon ledtråd kommer att handla om Kronblom. Någon som har en annan uppfattning?

1 kommentarer:

Klockan 26 december 2010 kl. 08:34 , Blogger Vänlige sa...

Mycket riktigt Kronblom var med på spåret. det är konstigt att inte världens störste ÖSK:are får stå kvar.

 

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida