måndag 1 november 2010

När silvret blev till brons

ÖSK-målvakten John Alvbåge har börjat fira det allsvenska bronset. Det får han väl i så fall fira i all ensamhet eftersom vi andra firar någonting mycket finare, nämligen "lilla silvret". Som ingen annan företeelse i välrden håller sig nämligen Allsvenskan med en pristribun bestående av fyra steg/nivåer: Guld-stora silver-lilla silver-brons.

Förutom silvermedaljen får ÖSK nästa år delta i UEFA Europa League. Där har Sverige att besätta tre platser. Till det finare Champions League, där Sverige har en plats, pretenderar bara Malmö FF och Helsingborgs IF. Förlorande lag i den duellen kommer att tillsammans med ÖSK att spela i UEFA Europa League. Det tredje svenska laget i den tävlingen blir antingen Hammarby IF eller fjärdeplacerade laget i Allsvenskan.

Hammarbys chanser ligger i att laget vinner finalen i Svenska Cupen mot Helsingsborg. Även vid förlust kan Hammarby bli svenska representant, men då fordras att Helsingborg förutom Svenska Cupen även tar guldet i Allsvenskan.

Fjärdelagets i Allsvenskan chans finns bara om Helsingborg vinner Svenska Cupen men förlorar mot MFF i kampen om en plats i Champions League.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida