söndag 11 september 2011

Djurgården kan skapa rättvisa

Svenska Fotbollförbundet fattade domen "omspel" när det gäller den avbrutna matchen mellan Malmö FF och Djurgårdens IF. Avbrottet kom redan efter 11 minuter vid ställningen 1-0 till Malmö FF. När omspelet ska ske är ännu inte bestämt, så en haltande allvensk tabell får vi "dras med" ännu en tid.

Domen får väl betraktas som korrekt eftersom förbundets påföljdsbatteri inte tillåter någon som helst påverkan av sunt förnuft. Bara en gnutta sunt förnuft säger annars att om inget av lagen kan bevisas ha förorsakat matchavbrottet så ska också domen vara obrottsligt rättvist, d v s inget av lagen ska ha fördel. Vilket Djurgården har eftersom man slipper baklängesmålet, för övrigt ett av allsvenskans vackraste detta spelår.

Förbundet förklarar att ett domslut där matchen fortsätter där den avslutades, inte är möjlig eftersom en sådan påföljd inte står att finna i Förbundets egen lagbok, den som utesluter sunt förnuft. Men se då till att den påföljden med omedelbar verkan läggs till, så att en liknande orättvis dom inte kan förekomma i framtiden!!!

Domaren bröt alltså matchen efter 11 minuter med Malmö i ledningen med 1-0. Ponera att avbrottet istället skett i den 85:e minuten med Malmö i ledningen med 10-0. Vad jag förstår så hade domen blivit densamma.

När matchen någon gång i höst kommer till stånd har Djurgårdens IF ett gyllene tillfälle att både skapa rättvisa och ge egna klubben good will genom att börja matchen med att göra ett självmål, eller i varje fall inte vänta längre än till den 11:e minuten med denna förnuftiga och sportsliga gärning.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida