onsdag 27 juli 2011

Första målet inget segerrecept

I 12 av hittills 18 spelade matcher har ÖSK gjort första målet. 7 av dessa ledningsmål har ganska omgående ( i snitt inom 14 minuter) kvitterats av motståndarna. I 4 av dessa 7 matcher har det till slut blivit förlust. Till detta kan läggas att när motståndaren gjort första målet eller senare under matchen tagit ledningen har det slutat med ÖSK-förlust. ÖSK har alltså ingen gång under säsongen vänt underläge till seger eller ens oavgjort.

En gång har ÖSK kvitterat ett underläge. Det var i matchen mot Kalmar på Behrn Arena. Kalmar vann ändå till slut med 2-1. Ledningsmålet för ÖSK har vid 3 tillfällen ökats till 2-0. Det hände i båda matcherna mot Norrköping och i hemmamatchen mot Trelleborg. I den senare matchen åt Trelleborg upp försprånget men ÖSK vann till slut ändå med 4-2.

ÖSK noteras i den allsvenska tabellen för 7 vinster. Gemensamt för samtliga segrar är att ÖSK gjort första målet. Det verkar ha varit en förutsättning för slutlig ÖSK-seger.

I 4 matcher har ÖSK förblivit mållöst. Endast 0-0 -matchen mot Halmstad ha gett poäng när målfabrikationen uteblivit. Nära var det dock mot AIK som segermålade på stopptid. Nära poäng var det däremot aldrig i förlustmatcherna mot Elfsborg även om 4 av de 6 baklängesmålen kom då ÖSK spelade med reducerat manskap ( utvisningar på Alvbåge resp. Bedoya) och de två övriga baklängesmålen var rena gåvorna från ÖSK-försvaret.

Första halvlekarna har ÖSK vunnit med 8-7 med andra halvlekarna förlorats med 12-20