söndag 7 oktober 2007

Triss i Elm

Fotbollssveriges mest kända brödratrio är naturligtvis Gunnar, Bertil och Knut från Hörnefors i Västerbotten. Nordahl var namnet. De tre spelade i det svenska landslag som 1948 knep det olympiska guldet i London . Däremot har de tre aldrig spelat samtidigt i samma allsvenska lag. Bertil spelade i Degerfors, Gunnar och Knut i IFK Norrköping. I Norrköping spelade också en fjärde broder Nordahl, nämligen Gösta, allsvenskt under ett antal år men aldrig tillsammans med både Gunnar och Knut.

Det är alltså mycket ovanligt att tre bröder spelar samtidigt i ett och samma allsvenska lag. Jag har t o m läst att det skulle vara unikt med brödratrion Elm i Kalmar FF, men det kan jag här och nu dementera. I början av 80-talet spelade tre bröder Andersson allsvenskt i Mjällby AIF. Samtidigt i ett 60-tal matcher. Bröderna hette Rolf-Inge, Sven-Bertil och Bo.

När Kalmar FF idag, den 8 oktober 2007 springer in på Behrn Arena i Örebro för att möta ÖSK finns det tre Elmbröderna Daniel, Viktor och Rasmus med i förstauppställningen. Det är kanske inte en triss i ess, men den är av tillräckligt hög valör, ska vi säga knektar, för att ha kapacitet att bringa ÖSK på fall.

I vanlig ordning samlas vi framför TVn i Björkhaga för att följa matchen. Vi är Inger o Anders från Pålsboda, Folke från Kumla, Bibbi från Brickebacken och Åsa och Jonas från Tengvallsgatan, tillsammans med värdparet åtta personer att addera till publiken på plats på Behrn Arena.

Bengt

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida