måndag 10 mars 2008

Talanger återkommer till Örebro-som bänknötare

Fem unga fotbollstalanger lämnade Örebro förra året för att pröva lyckan i andra allsvenska klubbar än Örebro SK. Alla fem kom från den fantastiska talangfabriken BK Forward. Det är sannerligen inte de första talangerna som BK Forward försett allsvenska lag med, men tidigare har det närmast varit standard att de först häckat några år i ÖSK innan de flugit vidare.

Kommer då de fem Forward-talangerna att komma tillbaka till Örebro som motståndare till länets stolthet - ÖSK - i sommar? Knappast, om de inte som bänknötare kan komma in i matcherna och ställa till det. För det är knappast troligt att de kommer att finnas i sina nya lags förstauppställningar när det drar ihop sig till allsvenskt allvar. Största chansen att spela till sig en ordinarie plats i A-elvan verkar Per Johansson i Djurgården ha. I Djurgårdens senaste träningsmatch mot Enköping ( 3-0) spelade Per den andra halvleken.

Målvakten Dejan Garaca och yttermittfältaren Jiloan Hamad hamnade i Malmö. Där tycktes Dejan plötsligt få en gratischans när förstemålvakten Jonas Sandqvist långtidsskadades. Men MFF vågade i det läget inte chansa på purunge Dejan som förstemålvakt utan har sonderat alla tänkbara terränger för att hitta en ersättare för Sandqvist. Den ersättaren verkar man ha hittat i Superettaklubben Mjällby. Men vi lär nog få se Dejan Garaca på bänken när Malmö FF besöker Behrn Arena i sommar.

Samma bänk kommer kanske Jiloan Hamad att sitta på. MFF-tränare har uppenbarligen fattat tycke för den illerkvicke kantspringaren. Illerkvicke? Ja, det är inte mitt omdöme utan Roland Nilssons, enligt MFFs hemsida.
Jiloan har förresten gjort sitt första mål i MFFs A-dress. Det gjorde han under lagets träningsläger i Florida. Men värdet av den fullträffen bleknar litet när man läser att MFF vann matchen mot ett lokalt lag med 14-1. I den matchen gjorde Örebrobekantingen Niklas Skoog fem mål. Så Niklas slipper vi nog inte som motståndare

Mittbacken Marcus Gustafsson hamnade vid Nissans utlopp havet. I Halmstads BK alltså. När Halmstad i veckan besegrade allsvenska kollegan AIK med 3-0 var Marcus med i 16-mannatruppen. Han fick göra ett inhopp mot slutet när segern var säkrad. I övrigt har Marcus mest fått spela B-lagsmatcher. Förr eller senare tar naturligtvis urstarke Marcus en ordinarie plats som mittback, men knappast redan i sommar.

Rasmus Östman var den som dröjde längst med att bestämma sig att lämna BK Forward. Det gjorde han till slut till förmån för ÖSKs premiärmotståndare Trelleborgs FF. Rasmus har litet då och då figurerat i startelvan under träningsmatchandet. I senaste matchen mot Ängelholm (1-1) spelade han hela matchen från start men mest, verkar det på referaten, på grund av skador på flera ordinarie spelare. Men det finns också flera uttalanden av tränaren Thom Prahl som antyder att han gillar vad han sett av sitt nyförvärv från BK Forward.

När det gäller Trelleborgs FF har några av deras träningsresultat varit oroande för ÖSK. De har till exempel besegrat Halmstad BK med 2-0 på bortaplan och spelat 1-1 mot Malmö FF, också på bortaplan. Däremot har man hemma på Vångavallen förlorat mot Landskrona med 2-0.

Sammanfattningsvis är det högst troligt att vi får se de fem talangerna från BK Forward på Behrn Arena i sommar, men då troligast på den skuggiga avbytarbänken,

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida