måndag 28 april 2008

Osannolikt att ÖSK tar poäng av Peking

Känns som om ÖSK får möta gamla antagonisten IFK Norrköping i sämsta tänkbara läge. Bara två inspelade poäng och med en spelstyrka som blivit bättre och bättre för varje match. Det är nu den första trepoängaren ska komma. Ja, läget är sådant att det sannolikt är dags för den första segern för legendariska IFK vilket lag som än stått som motståndare hemma på Idrottsparken i kväll. Tråkigt att det är just ÖSK som blir den där chanslösa motståndaren, Fotbollens egen sannolikhetsslära säger det.

Är jag då inte pessimistisk i överkant. Nej. en krävande publik i Idrottsparken kommer inte att tillåta att IFK går på ytterligare en nit. Då ska ni veta att som "nit" räknas också ett oavgjort reslutat. Jag tror uppriktigt att ÖSK inte har en chans i kväll. Sannolikheten för att ÖSK tar poäng mot Malmö FF i nästa omgång är betydligt större.

Hoppas att Sixten & Alexander väljer att satsa på Robert Walker som ersättare för Nordin Gerzic. Robert har just den beslutsamhet och det mod som saknats som ingrediens i allt skönt ÖSK-spel i inledningen av Allsvenskan. Skulle ha förordat Robert i förstauppställningen även om Nordin funnits att tillgå. Dessutom hoppas jag att Roni Porokara äntligen lever upp till de superlativer han bestods efter de tidiga träningsmatcherna, i bland annat Norrköping. Jag har inte sett de takterna sedan inledningsmatchen mot Trelleborg. Och även då bara sporadiskt.

Kära ÖSK-anhängare; förbered er på tråkiga rapporter från Norrköping. Lyssnar ni på sportradion, räkna då med att den första illavarslande målgingeln kommer innan den första matchkvarten runnit ut. Invänta sedan, om ni orkar, ytterligare två av samma slag.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida