söndag 11 maj 2008

Dagens "Blaskan"

Ingen upprustning av idrottsplatsen i Torp
Fotbollsplanen i Torp är i högsta grad i behov av en upprustning, men kommunen har inte råd. Flera av de duktiga aktiva i Torp skriver i ett upprop att man gärna skulle vilja ha straffområdeslinjer och mittlinje som på andra fotbollsplaner. I längden förstör det spelet att straffområdena markeras med grävda diken, liksom mitt linjen. Och det är inget bra med en straffpunkt markerad med en koruka.

Idrottsplatsen i Torp har under många år fungerat som samlingsplatsen för traktens fotbollsspelande bonddrängar och torparynglingar. Det finns risk, skriver man i uppropet, att fotbollstalanger som skrothandlarsonen Holger Alexandersson och bondeförbundsriksdagsmannaätteläggen Erik Johansson hämmas i sin utveckling eller, liksom Lennart "Bondsorken" Larsson, går över till annan idrott. Slitvargarna Yngve Larsson och Alf Persson sägs vara på väg till Ekeby IF. "Dom har sågspån i stället för diken vilken gynnar min spelstil" kommenterar Alf Persson flytten.

I sitt svar på uppropet säger kommunen genom Sven-Ove Cederstrand att det kommit till deras kännedom att matcherna i Torp dragit till sig "oönskade element" som ägnat sig åt såväl pokerspel som erotik i gröngräset utanför planen. Kommunen tar ingen hänsyn till att dessa "oönskade element" kommer från centralorten Kumla. "Erotiken i gröngräset kommer väl att fortsätta även om det blir krita på straffpunkten" säger Cederstrand.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida