fredag 2 maj 2008

Fluminense? Nej tack!

Jag tror ÖSK-direktören Jan Karlsson gör sig skyldig till en svår felkalkyl när han tror att en vänskapsmatch mellan ÖSK och brasilianska Fluminense ska kunna bli en stor folkfest. Han har med andra ord inte snappat att vänskapsmatcher i fotboll numera inte skapar något intresse att tala om. I en intervju i dagens Nerikes Alllehanda redovisar Karlsson vilka storstjärnor som en gång i tiden spelat i Fluminense, men han namnger av speciella skäl inte en enda för svensk publik känd spelare i dagens lag. Det speciella skälet är att det inte finns någon sådan spelare i laget.

Dessutom, det borde Karlsson noterat, så spelar brasilianska lag inte längre gammal fin gladfotboll. I den brasilianska förstaligan är målsnåla matcher legio Brasilianska lag är numera mycket försvarinriktade, fjärran från den sorglöshet och artisteri som förr präglade både klubblag och landslag från Brasilien. Brasiliansk fotboll är naturligtvis fortfarande mycket stark, men den tiden är förbi när arrangörer med gott samvete annonserade med "sambafotboll". "Kom och se målsnåla och försvarsstarka Fluminense!" duger nog inte för att fylla Behrn Arena hur ärlig en sådan marknadsföring än är.

ÖSK fyller 100 år i år och vill fira på en mängd olika sätt. Men om man vill få till en jubileumsmatch i fotboll med ambitionen att det ska bli en folkfest skall man definitivt inte välja en vänskapsmatch. Återstår då bara att välja en tävlingsmatch och då står mängder av attraktiva matcher att välja på, var och en av betydligt större attraktionskraft än en match mot ett A-B-betonat Fluminense. Jag tänker på alla de allsvenska hemmamatcher som ÖSK har i sommar och i höst. Välj en av dessa och gör den till en stor jubileumsmatch med kringarrangemang med jubileumsprägel. Förslagvis hemmamatchen mot IFK Göteborg.

Gör så, Jan Karlsson, om det är möjligt att annullera överenskommelsen med Fluminense! IFK Göteborg ska, i motsats till Fluminense, inte ha ett öre för att komma till Behrn Arena, de kommer garanterat med sitt allra bästa lag och de drar 3-4 gånger större publik än Fluminense.
Och det blir garanterat en match med nerv, värdig en jubileumsmatch!

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida