tisdag 13 maj 2008

Grattis, Viktor!

I Svenska Fotbollförbundets Distriktscup för 16-åriga pojkar har Örebro Län haft fina framgångar genom åren. I fjol vann vårt länslag och året innan blev det final. Vårt län har också en tidigare vinst i cupen. Den årgången innehöll storfräsare som Per Gawelin och Abgar Barsom

Ett distrikt som under senare år haft svårt att hävda sig i den här pojkturneringen är annars mycket ungdomsstarka Göteborg. Men nu ska det bli "andra bullar" är det tänkt. Det förstår man när man tar del av den trupp som förbundskaptenerna i Göteborg tagit ut och där hittar namnet Viktor Thörner. Viktor har rötter i Örebro men har aldrig bott i forna sko- och kexstan. Vilka "rötterna" är förbjuder min blygsamhet mig att nämna. Mest känd i Göteborgstruppen är ändå IFK Göteborgs Niklas Bärkroth, som till stor förvåning fick debutera allsvenskt i "Blåvitt" som 15-årig i höstas.

Gruppspelet i Distriktcupen spelas 23-25 maj. För Göteborgs del är man lottat att tillsammans med Gotland, Hälsningland och Uppland spela i Norrtälje. Gruppsegraren går till slutspelet som avgörs i Örebro i juni.

Som regerande mästare har Örebros länslag fördelen av hemmaplan. Örebros gruppspel sker på Kilsbergsvallen i Garphyttan.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida