fredag 2 maj 2008

Josef och den gamla traktorn

Vi kan väl ta en liten bit ur Blaskan igen. Huruvida den här lilla anekdoten har någon verklighetsbakrund vet jag inte. Om så är fallet så är säkert historien ändå förvanskad på något sätt. På samma sätt som det mesta i Blaskan.

-Gamle Josef låg på sitt yttersta och grannarna Nisse, Hasse och Artur hälsade på honom och efterfrågade om han hade någon sista önskan här i livet. Jodå, han skulle så gärna vilja se en riktig gammaldags traktor av märket Fordson Major. Grabbarna lovade försöka att hitta en sådan för att villfara Josefs sista önskan. Men hur de letade fanns ingen sådan traktor kvar i byn. Det fick gå tillbaka till Josef och förklara att de gick bet på uppgiften. Hade han möjligtvis någon alternativ önskan? Jo, ett naket fruntimmer skulle inte sitta fel, sa Josef.

Vem av byns bondmoror skulle kunna tänka sig att ställa upp på en strip. Efter långt övervägande lovade bondmoran Maja att ställa upp. "I värsta fall så", som hon sa. Det var ju trots allt en god gärning och en gammal mans sista önskan. Sagt och gjort. Maja knegade upp till huset i björkhagen, klädde av sig i farstun och skred in till Josef i sängkammaren alldeles naken.. Josef lyfte på huvudet kisade med ögonen och sa

"Vilka härliga grannar man har. De gav sig inte förrän de fick tag i en traktor i alla fall!"

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida