onsdag 24 september 2008

Det rekordet glömde t o m Christer Blohm

ÖSK har nu spelat åtta matcher i följd utan förlust. Glädjande och imponerande men blaha blaha ( för att tala med Hasse Alfredsson) om man jämför med vad Malmö FF åstadkom säsongerna 1949-1951. Då spelade skåningarna 49 förlustfria matcher i följd, 41 vunna och 8 oavgjorda- I den 50:e matchen mötte MFF, då redan klara seriesegrare, i sista omgången AIK på Råsunda. För att AIK skulle undgå nedflyttning var det bara seger som gällde. Seger blev det också med matchens enda mål. Nu räckte ändå inte den anmärkningvärda segern till nytt allsvenska kontrakt eftersom ÖSK samtidigt vann den svåra bortamatchen mot Elfsborg med "bara" 2-0. Om ÖSK gjort ett tredje mål hade Elfsborg och inte AIK fått lämna den allsvenska skutan.

Under den här serien med 49 förlustfria matcher gjorde MFF mål i 47, därav 38 i följd, vilket också är ett fortfarande gällande rekord. Anmärkningsvärt andraplacerad i den "ligan" är Örebro SK som fr o m 26 september 1993 till sista matchen i 14-lagsallsvenskan 1994 gjorde mål i 31 matcher i följd. Fråga vilken statistikbitare som helst i Sverige och du lär inte få rätt svar på hur toppen i den ligan ser ut.

När MFF genomförde sin oslagbara svit bestod Allsvenskan av 12 lag. Därav följer att ÖSK är det enda lag som gjort mål i samtliga 26 omgångar i en 14-lagsallsvenska. Eftersom det är ett för så många okänt och framförallt överraskande rekord borde ha begåvats med ett omnämnande i Jubileumsboken. Varför inte, Christer Blohm?

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida