torsdag 2 oktober 2008

Ett nytt fall för Lars-Åke Lagrell

Vakna, Lars-Åke, dags att agera! Domen har fallit och saken är klar - IFK Göteborg, företrädda av Person och Plånbok, har å det grövsta obstruerat mot Sveriges skatteregler för att kunna köpa spelare man annars inte haft råd med. Persson & Plånbok får krypa in i fängelse men Tallinger & Compani i Svenska Fotbollförbundet har väl inget annat straff för IFK Göteborg och dess styrelse att ta till än nedflyttning till Superettan respektive avsättning. I fråga om det senare är kanske saken redan verkställd, d v s vederbörande ledmöter och ansvarige har självmant lämnat sina platser.

Ljungskile, Sundsvall, Gefle och Norrköping kan naturligtvis lugnt räkna med att du gör din plikt, Lars-Åke, och ser till att de effektiva exekutorerna i bestraffningskommittén ser till att bara ett lag degraderas på sportsliga grunder från årets Allsvenska. Ett lag utöver IFK Göteborg alltså. Du var väldigt beslutsam och handlingskraftig, Lars-Åke, när du med ett bestämt stöveltramp på fingrarna fick en klubb, vars enda brott var fattigdom, att släppa taget högst upp på seriestegen och hårt dunsa i stengolvet på superettannivån. Det har gått några år nu men jag hoppas att handlingskraften är intakt

2 kommentarer:

Klockan 2 oktober 2008 kl. 08:00 , Blogger gubben i månen sa...

Instämmer till fullo. Att begå brottsliga handlingar för att "försköna" sin ekonomi och därmed få behålla elitlicensen måste innebära ett större brott än att "bara" ha dålig ekonomi.
Detta är absolut inte "fair play". Ett uttryck som SFF ofta hänvisar till!
Alltså en självklarhet att degradera Änglarna!

 
Klockan 3 oktober 2008 kl. 00:14 , Blogger Bengt sa...

Javisst, men nu är det tyvärr så att Lars-Åke Lagrell, Tallinger med flera tycker synd om IFK Göteborg. Klubben är ju brottsoffer som inte vetat att de närt brottslingar vid sin barm, d v s i sin styrelse. Som brottsoffer kan man begära skadestånd, inte straffas ytterligare. Jag hoppas du uppfattar ironin.

 

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida