torsdag 27 augusti 2009

Varför blev fru Dahlkvist förbannad?

Fotbollsprofilen Sven "Dala" Dahlkvist var i går i Stockholm i tjänsten och på hemvägen i sin bil fick han med stort intresse ta del av sportradions referat från Sveriges inledningsmatch i Dam-EM i Finland. I den matchen deltog nämligen hans dotter Lisa.

Sven blev en aning euforisk när referenten berättade om det svenska 2-0-mål som Lisa hade en väsentlig del i. Han tryckte nog litet extra på gasen för att hinna hem till Örebro för att se åtminstone den sista kvarten av matchen i TV. Väl hemma fick Sven en rejäl utskällning av sin fru. Som om inte det var nog fick ha se Lisa utbytt då en kvart återstod av matchen. Att Lisa blev utbytt var kanske inte så konstigt, hon hade sprungit och kämpat kollossalt och var trött. Men på vilka grunder hade Sven gjort sig förtjänt av en rejäl utskällning?

Svaret ges inte i den NA-artikel som beskriver ovanstående händelseförlopp, bara att Sven erkänner sakförhållandet. "Jag fick mig en rejäl utskällning av min fru", säger han i artikeln. Men varför? Han kanske alltid får en rejäl utskällning när han kommer hem efter en tjänsteresa? Eller...

Vi kanske får svaret i morgondagens tidning. Frågan i bloggens rubrik är verkligen befogad.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida