måndag 19 september 2011

Därför skiljer det 26 poäng mellan ÖSK och HIF

ÖSK hamnade i ett tidigt underläge mot IFK Göteborg. Det var för övrigt åttonde gången i årets allsvenska som motståndarna och inte ÖSK gjorde första målet. Bara 8 underlägen på 25 matcher är ett facit som allmänt betraktas som ett positivt slagläge för lag med ambitionen att bli ett topplag. Överlägsna allsvenska serieledarna Helsingborgs IF har t ex hamnat i underläge vid 10 tillfällen. Hur de två lagen hanterat dessa underlägen förklarar på ett skrämmande tydligt sätt varför det skiljer 26 poäng mellan lagen i den allsvenska tabellen.

När ÖSK hamnat i underläge har det utan undantag lett till slutligt nederlag, därtill med den genanta målskillnaden 2-17.

Faktum är att ÖSK är det enda av allsvenskans 16 lag som inte vid något tillfälle förmått vända ett underläge till seger eller ens ett oavgjort resultat.

Helsingborg, däremot , har inte förlorat en enda av de 10 matcher där man hamnat i underläge. Sex matcher har slutat oavgjorda och fyra har vunnits. Det är lag med den tågan, att aldrig ge slaget förlorat, som vinner titlar.

Här ett annat märkligt ÖSK-facit från årets allsvenska. Inget lag har gjort "matchens första mål" så många gånger som ÖSK. I 16 matcher har ÖSK gjort första målet att jämföra med Helsingborgs 12. Helsingborg har dock förvaltat sitt målmässiga överläge bättre, bara en förlust mot ÖSKs 6.

De inbördes mötena lagen emellan speglar ovannämnda statstik väl. Ett spelmässigt och målmässigt underläge för Helsingborg på Behrn Arena gav ändå en tillkämpad poäng till de blivande serieledarna (guldvinnarna?) och i matchen på Olympia kunde ett ÖSK i underläge i vanlig ordning inte mobilisera den beslutsamhet och tåga som erfordrades för att vända underläge till poängvinst.

Etiketter:

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida