fredag 25 maj 2012

En segersvit i repris, tack!

Det spekuleras vilt i vad som krävs för att ÖSK ska klara det allsvenska kontraktet, alternativt med eller utan kval.  Vilken poängnivå som än krävs kommer ÖSK inte att klara biffen om inte den nedåtgående trenden bryts med omgående verkan. Den nedåtgående trenden är nämligen så statistiskt klar att något extrordinärt måste inträffa för att det överhuvudtaget ska vara realistiskt att spekulera om olika räddningsnivåer.

Det förstår man om man gör en "Allsvenska" av de senaste 30 allsvenska omgångarna, d v s årets 12 omgångar och fjolårets 18 sista omgångar. En sådan kontruktion ger en tabellrad för ÖSK som ser ut så här:
 30  -  5 - 5 - 20 - 28-54  20.
 I klartext 5 vinster, 5 oavgjorda och 20 förluster  på 30 matcher. Dessutom har begreppet  att Behrn Arena (tidigare Eyravallen) varit en närmast ointaglig ÖSK-borg pulvriserats. 11 av de 20 förlusterna har inkasserats på hemmaplan.

Klart är att en upprepning av fjolårets trista höstsäsong inte duger på långa vägar. En intressant iakttagelse när man studerar höstomgången är att av de fem vinstmatcherna kom fyra i svit. Då gavs en antydning om att ÖSK har en inneboende ( men i vår helt fördold) styrka  att ta till i nödläge. Nödläget i höstas inträffade efter 0-3, 0-3 mot Elfsborg och 1-4 mot Gais. Efter de käftsmällarna började man på allvar tala om risken för kvalspel eller till och med nedflyttning. Det var i det läget som ÖSK visade styrka genom att vinna fyra matcher i svit. ÖSK-Norrköping 2-0, Gefle-ÖSK 0-1, ÖSK-Häcken 4-0 och Djurgården-ÖSK 0-2. En matchsvit som borde gett mängder av självförtroende och energi följdes obegripligt nog av fem förlustmatcher i svit.

Frågan är om ÖSK är mäktiga att upprepa en segersvit på fyra matcher i rad? Kan den nya styrkan  mobiliseras vore det tacknämligt om den kom redan direkt vid omstarten i juli. Var och en förstår vad fyra inledande segrar skulle betyda för framtidstron och möjligheterna till fortsatt allsvensk fotboll i Örebro.

Vill avslutningsvis nämna att segermatchen mot Djurgården i segersviten på fyra matcher var Alexandro Bedoyas sista match i ÖSK-tröjan. En händelse som ser ut som en tanke

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida