onsdag 30 januari 2008

Jörgen etta, Manfred tvåa

Den förste utländske spelare som representerade ÖSK Fotboll i seriesammanhang var en dansk vid namn Jörgen Hansen. Han gjorde 10 matcher i ÖSK-dressen under år 1955.

Hans två första matcher var särdeles lyckade. Debuten skedde i en bortamatch mot Motala AIF, en match som ÖSK vann med 2-1. Segermålet gjordes av just Jörgen Hansen. Förtsättningen blev lika lyckad för den lille dansken, som lär vara den förste och ende i ÖSK-dress som spelade med glasögon. Han seriedebut på Eyravallen blev lyckad i och med att han prickade in segermålet, 1-0, mot Karlskoga.

I resterande 8 matcher blev det ytterligare två mål från Jörgens fot. Dock kunde han inte riktigt spela sig till en helt ordinarie plats i laget. När fotbollen gick in i säsongen 1956 fanns inte längre Jörgen Hansen kvar i klubben

Utländske spelare nummer två i ÖSK var tyske medborgaren Manfred Wagner. Denne Wagner kom till Örebro å tjänsten vägnar. Han var nämligen specialist på skomaskiner av olika slag och var i skostan Örebro för att se över maskinparken i stadens skofabriker. Det var under den tiden han sökte sig till ÖSK-träningen, men han hann inte med mer än fyra matcher i A-laget innan hans tyske arbetsgivare kallade hem honom. På de fyra matcherna 1957 gjorde Manfred två mål, båda två i en segermatch mot Köpings IS.

Väl hemma i sin hemstad Pirmasens i Tyskland värvades han till storklubben 1860 München, vilken klubb han representerade i 187 matcher fram till några år in på 1960-talet.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida