söndag 27 januari 2008

Rapport från ett ideellt arbetspass

Idag haver jag kuverterat. Denna ädla men något enahanda sysselsättning består i att i ett kuvert instoppa ett eller flera papper, försluta kuvertet och överlämna detsamma till person ansvarig för applicering av adressetikett. Mer detaljerat gällde det i dagens kuverteringsuppdrag att 20 A4-blad med likartad text, 1 följebrev samt ett stycken svarkuvert skall läggas i ett A4-kuvert. Kuverteringen skedde på en arbetsplats som aldrig skulle godkänts om det funnits ett skyddsombud tillhands. Arbetsborden var för låga, men ingen klagade.

Av följebrevet framgick att mottagare av mitt och många andra personers arbete var Sveriges alla skolsköterskor och gällde tobaksrökningens farlighet. Det var med andra ord ett angeläget arbete och ett angeläget utskick. Mina arbetskamrater för en dag var aktiva tjejer, ledare, föräldrar och andra personer med anknytning till ÖSK Söders Damlag i fotboll. Det är nämligen på detta sätt som detta duktiga lag, de har till årets säsong avancerat till div. 2, finansierar sin verksamhet, för att spelarnas egna ekonomiska insatser för att få bedriva sin sport ska kunna stanna på en någorlunda överkomlig nivå. Det här kuverteringarbetet är nämligen ett av många uppdrag som laget utför och får ekonomisk ersättning för under en säsong.

Jag och Kerstin gjorde bara ett tvåtimmarspass. Flera av de övriga har arbetat många timmar i flera dagar. Gudarna ska veta att det finns tusentals skolsköterskor i detta land.

Bengt

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida