måndag 28 januari 2008

Jag vet bättre, Thomas och Christer!

Ni har väl tagit del av Thomas Nordahls och Christer Blohms inkompetenta försök i dagens Allehanda att ta ut det bästa svenska landslaget genom tiderna, d v s den bästa spelaren på resp position oavsett vilken tidsepok spelaren var aktiv. Att man inte tagit hänsyn till taktiska dispositioner utan kört enligt principen "bäste man på resp plats" kan jag köpa, men inte att Bengt "Julle" Gustavsson resp. Björn Nordqvist skulle vara ett bättre komplement till givne Glenn Hysén som mittback än Patrik Andersson är häpnadsväckande

Thomas Nordahls elva domineras inte helt överraskande av sju "italienare", men han har trots det inte nominerat den bäste av dom alla- Gunnar Gren - il professore. Nu finns det all anledning att ifrågasätta ditt fotbollskunnande, Thomas. Christer Blohm däremot har bara med tre "italienare", och en av dessa är Gunnar Gren. Har för mig att just Gunnar Gren faör några år sedan valdes till Sveriges bästa fotbollsspelare genom tiderna av svenska folket.

Såväl Thomas som Christer väljer Thomas Ravelli som målvakt. Varför? Så vitt jag förstår är det bara en enda enstaka räddning som gör att de väljer "gaphalsen från Växjö". Straffräddningen mot Rumänien i VM 1994. Har ni s k fotbollsexperter glömt hur tveksamt det var att Ravelli överhuvudtaget kom med i VM-truppen till USA. Och hur illa han började i inledningsmatchen mot Kamerun. Ronnie Hellström är naturligtvis den bäste.

Har ni förresten tänkt på hur magert med naturliga vänsterbackar det alltid varit i svensk landslagsfotboll. Av den anledningen förstår jag att såväl Christer som Thomas valt att flytta över en högerback till den positionen, Roland Nilsson. Men är verkligen Roland Nilsson rätt val för en position avsedd för en vänsterfotad spelare? Håller nog på att guldmedaljören från OS 1948, Erik Nilsson från Malmö FF är rätt man för den positionen.

Till slut, Thomas och Christer- var har ni gjort av de två bästa av dem alla; Torbjörn Nilsson och Tomas Brolin?

Tänk att jag alltid ska behöva gripa in och rätta till saker och ting!

Bengt

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida