måndag 31 mars 2008

Får vi se ett vaket ÖSK från matchstart?

Jag får, vad jag förstår, bara tio rätt på min förmodade startelva i kväll. Sixten & Alexander väljer Kristoffer Näfver i stället för Patrik Anttonen. Det kan väl komma på ett ut, men det får den negativa följden att Roni Porokara får husera på högerkanten, vilket definitivt inte är bra. Alla de gånger jag sett honom utmana sin back och lyckats i sina ryck har det varit från vänsterposition. Hans överstegsfint passar inte i en högerposition.

De kan naturligtvis under matchens gång byta kant. Att ha en vänsterfotad spelare på högerkanten kan vara bra om denne är en bra skytt. Han kan dra sig inåt i planen och skaffa sig bra skottläge. Nu finns emellertid det problemet att Näfver inte är någon bra skytt.

Anttonen kommer säkert in under matchens gång, liksom Nordin Gerzic.

Förra året fick inte Berhrn Arena-publiken se ett enda hemmamål under den första matchkvarten. Däremot hela tio tidiga mål av gästande lag. Totalt förlorade ÖSK första matchkvarten med förödande 1-13 under säsongen 2007. Därför skulle det vara en nåd att stilla bedja om att laget grejade ett tidigt mål och att man äntligen vann en första inledningskvart. Men om så inte blir fallet utan att inledningssegheten från förra året sitter i, finns det en annan statistik att sätta sitt hopp till, nämligen inget lag säkrade så många poäng under stopptid som ÖSK.
Minns till exempel målvakten Rickard Rickardsson poänggivande nick på hörna mot Malmö FF och Barsoms frisparkskanon mot Gais.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida