tisdag 13 maj 2008

Visst finns det saker att glädjas åt, ÖSK!

Är du som läser den här bloggen en av dom som har svårt att se några ljuspunkter i ÖSKs allsvenska vårsäsong. Då ska jag få dig på litet andra tankar, för visst har det funnits positiva inslag. Här har du några, som du förmodligen inte tänkt på.

* Förra säsongen var ÖSK som allra sämst den första matchkvarten. Den perioden förlorade man med hela
1-13. I år har det sett mycket bättre ut under matchinledningarna. Bara underläge i år med 1-2 i det matchskedet. ÖSK har alltså på 11 omgångar i år gjort lika många mål som under 26 omgångar förra året. Alltså 1 mål under matchernas första kvart. Det är väl något att glädjas åt för en sann ÖSK-are

* I år har man spelat jämnt med sina motståndare under matchernas sista halvtimme, 3-3. Vilket visar att laget skött konditionsträningen på ett bra sätt. Man är med "ända in i kaklet" trots att man vid starten av den halvtimmen låg under med 1-11.

* Laget har hyllats av alla för fint spel i matcher mot Trelleborg, Kalmar, Elfsborg, Djurgården, Gefle, Halmstad och Helsingborg. Dessutom var första halvleken mot Norrköping klart godkänt. Det fina spelet har lockat stora åskådarmassor till Behrn Arena, fler än under samma period förra säsongen. Bara matcherna mot Göteborg, Malmö och Gais har varit något sämre. Inte så märkligt eftersom två av dessa matcher spelats på konstigt naturgräs.

* I matcherna mot Göteborg (1-4), Kalmar (0-1), Halmstad (0-1), Malmö (0-1), Helsingborg (0-1) och GAIS
(0-3) har ÖSK haft klara målchanser redan under de första matchminuterna. Med mål på dom chanserna hade de här matcherna säkerligen slutat på ett annat sätt. Därtill har den allsvenska domarkåren berövat ÖSK minst två straffspark - i matcherna mot Halmstad och GAIS.

* I hemmamatchen mot Halmstad var bollinnehavet 63-37 i ÖSK-favör. Så överlägsna "Laxarna" spelmässigt har ÖSK aldrig tidigare varit. Andra med stoppuren i högsta hugg har till och med registrerat att bollinnehavet var 83-37.

* ÖSKs samtliga mål har varit spelmål. Man har inte som Kalmar behövt ta till långa inkast och andra fotbollsfrämmande knep för att få bollen i mål. Och ingen brödratrio har man behövt att ta till heller.

* Man ska ha i minne att ÖSK ännu inte mött mediokra lag som AIK och Hammarby. Om dom matcherna hunnits med före EM-uppehället hade tabellsituationen säkerligen sett annorlunda ut för vårt lag.

Så visst finns det saker att glädjas åt för sanna ÖSK-vänner. Det är bara att bjuda till

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida