tisdag 24 juni 2008

Dala-epoken och Tidernas ÖSK-elva

"Dala-epoken störst i ÖSK:s historia" skriver före detta sportchefen Hans Jonsson i sin artikelserie "ÖSK 100år/Århundradets ÖSK-elva". Naturligtvis ger tidningens sportredaktion Sven "Dala" Dahlkvist en given plats i tidernas försvarslinje, tillsammans med Orvar Bergmark, Thomas Andersson och Hasse Borg.

I artikeln porträtteras "Dala" och hans oerhörda betydelse för klubben under åren 1988-1999. Jag vill gärna kommentera ett par uppgifter i artikeln som inte är helt korrekta. Hans Jonsson påstår att Rolf Zetterlund låg bakom värvningen av "Dala" från AIK till ÖSK. Detta har Rolf Zetterlund förnekat kategoriskt varje gång det kommit på tal. Naturligvis bör vi tro Rolf på hans ord. Men naturligtvis hade det betydelse för "Dalas" ställningstagande att Rolf sedan ett år tillbaka var tränare i ÖSK. Den betydelsen hade säkerligen Rolf för flera av de uppmärksammade värvningar som ÖSK lyckades med de här åren

Vidare säger "Dala" om den märkliga fadäsen med för många utländska spelare i laget i UEFA-cupmötet mot luxemburgska Avenir Beggen att "reglerna hade ändrats" och att han tog på sig hela ansvaret för debaclet. Reglerna hade visserligen ändrats sedan klubben senast spelade i UEFA-cupen, men de ändringarna fick ÖSK instruktioner av Svenska Fotbollförbundets Tävlingskommitté hur man skulle hantera. "Reglerna är desamma som i Allsvenskan" skrev Tävlingskommitténs ordförande Anders Brulin i ett fax till ÖSK. Och de reglerna kunde ÖSK till punkt och pricka. Korrekt är dock att "Dala" trots detta tog på sig hela skulden

När det gäller tidernas ÖSK-elva ska det bli intressant att ta del av NA-sportens formering av mittfältet. Jag förutsätter att det blir ett fyrmannamittfält. Mitt tips är att man fastnat för kvartetten Mikael Steen-Gösta Lindh-Arnor Gudjohnsen-Christer Fursth. Sedan blir det spännande att se vilka två gubbar man ratar bland anfallsgiganterna Thomas Nordahl, Miro Kubizstal, Dan Sahlin och Leif Wendt

5 kommentarer:

Klockan 24 juni 2008 kl. 22:19 , Blogger Kaffe Ragnar sa...

Vad jag förstår så måste Hasse Jonsson ha intervjuat Dala inför artikeln. Hasse hade ju inte mycket till övers för Dala de sista 2-3 åren. Roligt att de är vänner igen!

I övriga delar av 100-åringen tror jag på Arnor, Micke Steen och Kuba. Tänk om NA väljer bort Thomas Nordahl. Då kommer han att bryta alla förbindelser med tidningen tror jag. Törs NA?

/Kaffe-Ragnar is back!

 
Klockan 25 juni 2008 kl. 02:52 , Blogger Bengt sa...

Så vitt jag förstår måste Allehandas sportredaktion formera tidernas ÖSK-elva enligt modellen 4-3-3 för att försvara en plats för Thomas Nordahl. Med bara två anfallare blir det nog en bänkplats för Thomas N. Det här med att "Hasse hade inte mycket till övers för Dala" var nog ömsesidigt.

 
Klockan 28 juni 2008 kl. 06:03 , Blogger Kaffe Ragnar sa...

Ja, han var nog ganska envis den där Dala. Skulle vara roligt att veta alla incidenter och ingredienser i detta förhållande.

 
Klockan 3 juli 2008 kl. 09:53 , Blogger Kaffe-Holgers kusin sa...

Vem är den där Kaffe-Ragnar?
Han verkar aldrig att ha sett en fotboll tidigare!

 
Klockan 10 juli 2008 kl. 01:08 , Blogger Bengt sa...

Det löser sig så snart vi får veta vem hans kusin är

 

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida