måndag 16 juni 2008

Gnällspiken kan bli expert på sprängteknik

Nu ska det inte bara bli möjligt för Storebror att se oss (genom alla sina kameror) utan nu ska han också ges möjligheter att läsa alla våra mail. Allt i avsikt att komma åt terrorister och internationella brottslingar. Jag ser framför mig hur det, till exempel, kommer att sitta en nitisk granskare och studera protokollen från Lunchtolvans möten, protokoll som sändes via mail till medlemmarna.

För naturligtvis kommer den mystiska organisationen Lunchtolvan att väcka uppmärksamhet. Framförallt när man kommer på att den folkskygga församlingen, trots namnet, består av 13 manliga medlemmar. "Naturligtvis för att vilseleda" När man väl noterat detta märkliga faktum kommer man att dra slutsatsen att många protokollförda beslut och händelser är kodade och beskriver ett helt annat skeende än vad klarskriften indikerar. Hur lätt blir det då inte för granskaren, Storebror alltså, att få för sig att till exempel den i prokollet nämnde Gnällspiken egentligen är en internationellt känd sprängämnesexpert. Och "den vänlige" är naturligtvis i Storebrors ögon allt annat än vänlig. Att protokollföraren är "stilig" finns ju i granskarens ögon ingen anledning att särskilt poängtera om det inte är ett annat ord för expert på hårdföra förhörsmetoder. Och nog kommer man att dra slutsatsen att orter som nämns, Snavlunda, Sånnersta, Hidinge, Kvarntorp och Åsbyviken är kodnamn för Riksdagshuset, Globen och platser med kärnkraftverk

Jag kommer att förorda att Lunchtolvan tillskriver FRA, som Storebror heter enligt pressen, och meddelar att Lunchtolvan bara innehåller ödmjuka, vänliga, stiliga och ofarliga svenska medborgare. Om inte det hjälper får vi väl visa upp "den vänlige" som bevis.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida