fredag 17 oktober 2008

ÖSK-toppen 4

Höstsäsongen 1996 hade inletts i knackigaste laget av ÖSK. Kulmen på knackigheten nåddes den 19 augusti då laget förlorade med 3-1 mot jumbolaget Umeå FC. En liknande förnedring i nästkommande match, mot nästjumbon Oddevold, och ÖSK skulle i allra högsta grad vara invecklad i nedflyttningsstriden. Matchen skulle dessutom spelas på bortaplan, Rimnersvallen i Uddevalla.

I en match som till alla delar liknade en 0-0-historia avgjorde Arnor Gudjohnsen med en fenomenalt skickligt exekverad frispark. Minuten var 77. Arnor och Daniel Tjernström snackade ihop sig hur man skulle utnyttja den här chansen till ett segermål. Kanske enades man om en intränad variant eller också en vanlig peta-skjut-historia. Det blev förmodligen ingen av dessa varianter utan det blev Arnors improvisationsförmåga som avgjorde. "Tjerna" petade och förtidigt rusande oddevollspelare grusade alla Arnors chanser att skjuta direkt. Ändå markerade Arnor att han tänkte skjuta, men det stannade vid en skottfint och en snabb förflyttning åt vänster som i ett huj gav fritt skottfält. Jag måste erkänna att jag inte har någon knivskarp minnesbild hur Arnors avslut blev - var det en vänster innersida eller en höger yttersida? Spelar ingen roll, bollen gick via målvaktens högra stolpe i nät. Ett segermål värdigt en stor spelare.

Fortsättningen av hösten blev betydligt bättre än inledningen och ÖSK hamnade till slut på femte plats med 42 poäng, 23 poäng fler än Oddevold. Före den match som ovan relaterats var poängskillnaden mellan lagen bara fyra poäng.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida