tisdag 12 maj 2009

Inget lag undgår bottennapp

Mycken trycksvärta har förbrukats för att förklara och beskriva ÖSKs vemodiga insats i Gävle förra allsvenska omgången. Egentligen behövs bara den enkla analysen att egentligen inget lag undgår sådana tillkortakommanden då och då under en lång säsong. Redan efter bara en fjärdedel av årets allsvenska vill jag påstå att alla lag, med undantag av Elfsborg, har råkat ut för liknande debacle som ÖSK gjorde i Gävle.

Allsvenska ledarlaget Helsingborg ycker att de 0-2 mot ÖSK på Behrn Arena var ett rejält, oväntat bakslag. I HIF skyllde man inte misslyckandet på det egna laget utan lade skulden på konstgräset, domaren och Alvbåges blog.

IFK Göteborg krossade Djurgården med 6-0 men snubblade själv på lillebror Häcken. 1-4 på Rambergsvallen var förnedrande för Blåvitt. Hemmastarka Halmstad föll med matchens enda mål mot nykomlingarna Brommapojkarna, som i sin tur föll hemma mot Helsingborg med 0-3. För att inte tala om AIK som följde upp den vemodiga hemmaförlusten mot Helsingborg med om möjligt ännu vemodigare 0-1 mot Trelleborg på Vångavallen.

Gais fick inte glädjas särskilt länge över de 5-1 i lokalderbyt mot Örgryte. Trelleborg tog med 3-0 ner Alexander Axéns gäng på jorden igen.

ÖSK har alltså många olycksbröder, som alla någon gång redan dekat ner sig i någon match. Skulle tro att inte ens Elfsborg känner sig särskilt tillfreds med de oavgjorda matcherna mot Hammarby, hemma på Borås Arena, och Gais senast.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida