tisdag 28 april 2009

Huset på höjden i björkhagen såld

" Gustav Josefsson bodde vackert i sin björkhage. Inte bara för att boningshuset omgärdades av vacker björkskog utan dessutom för att det var beläget på byns enda höjd. Ja, helt omgärdat av björkskog var förstås inte huset, för rakt öseterut hade han fri sikt mot slätten, som bredde ut sig innan åsen med stadsbebyggelsen tog vid"

Just så börjar kriminalromanen Ammunitionsförvaltaren, en kriminalroman i bondemiljö, utgiven i en upplaga av 10, men läst av 11. I dagens Nerikes Allehanda kan vi läsa hur den i ingressen beskrivna bondgården först inköptes av Kumla Kommun, avstyckades från en blybemängd skjutbana och såldes till ett par som betraktar objektet som en "drömgård". Just att fastigheten befriades från den del som utgjordes av skjutbanan och det saneringskrav som ålåg fastighetsägaren, gjorde att skaran presumtiva köpare blev stor. Märkligt att saneringskravet inte riktades mot skytteföreningen på orten, vars medlemmar sett till att skottvallen var proppfull med blyhagel.

De nya ägarna av fastigheten, som är avstyckad från fastiheterna Sånnersta 4:2 och 4:7, är lyckligt ovetande om att den gård de förvärvat var central i ovannämnda kriminalroman i bondemiljö. Den kriminalroman som aldrig kommer att läsas av fler än de elva som tagit del av den blodiga historien, som till slut löstes av kumlakriminalen

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida