måndag 9 augusti 2010

Ett obeslutsamt hemmalag

Det var beslutsamheten som skiljde lagen åt. Endast beslutsamheten. Den bristande hos hemmalaget, ÖSK, och den oemotståndliga hos bortalaget, Malmö FF. I övrigt fanns inga uppenbara kvalitetsskillnader mellan allsvenska tvåan och allsvenska trean.

Den bristande beslutsamheten hos hemmalagets spelare rådde från avspark till slutsignal, från sista utpost till den räddhågade vänsterforwarden. Den senare personifierade allra mest obeslutsamheten när han på ett sätt som förde tankarna till pojklagsfotboll hanterade en uppenbar målchans i den första halvleken. Hela spelarens agerande speglade ett närkingst "det går allri" trots att nationaliteten är finsk. Var fanns den finska sisun?

Det var länge sedan Porokara gjorde en godkänd insats för svart/vitt. Hans uttagning till den finska landslagstruppen förefaller därför obegriplig. Men kanske är det i den omgivningen Porokara kan återfinna tron på den egna förmågan. Till glädje i så fall också för ÖSK i den allsvenska spurten.

Men det var som sagt inte bara Porokara som svek. Gerzics drömskott mot Åtvidaberg blev till femton meter på sidan om målet mot Malmö. Räddningen på mållinjen mot Åtvidaberg återupprepades mot Malmö - den här gången med handen dock, med straff och utvisning som följd.

En focuserad och beslutsam Alvbåge ska naturligtvis inte släppa ett skott från 30 meters håll förbi sig. Skottet, förresten, föregicks av ett obeslutsamt agerande av Bedoya. Kanske berövades han bollen på ett regelvidrigt sätt, men den skånske (!) domaren Ingvarsson friade. Hur kan man förresten välja en skånsk domare i en match där ett skånelag är ena part?

Kihlberg tappade bollar på ett sätt som aldrig förr, Gerzic la så många precisa passningar till Malmöspelare att man fick intrycket att han hade svårt att i ögonvrån skilja på ljuströjade och vittröjade spelare. Varför måste ÖSK byta till bortadress (helsvart) när man spelare borta mot Malmö FF men att Malmö FF kan spela i sin ordinarie ljusblå dress på Behrn Arena? Har för mig att Malmö FF brukar uppträda i rött när man gästar Örebro.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida