torsdag 6 maj 2010

KB Kumlabladet igen!

Ett nytt nummer av KB Kumlabladet har sett dagens ljus. Huvudreportaget i detta nummer gäller den försvunna fotbollsarenan "Torp Arena" där den sista matchen spelades för sisådär 60 år sedan. Reportaget ger framförallt besked om hur ett landskap, läs fotbollsplan, kan förvandlas till oigenkännlighet under en sådan tidsrymd. Detta förhållande har på ett illustrativt och skickligt sätt förmedlats och dokumenterats med proffsiga foton.

Ett litet tillrättaläggande dock; det var inga b a r n från Sånnersta, Brånsta, Folketorp, Torp och Säbylund som samlades på torsdagskvällarna för att spela fotboll på Torp Arena. Nej, torsdagskvällarna var reserverade för vuxna drumlar med koskit under skorna. Däremot kom de cyklande från de orter som nämns, med tillägg dock för Dynningeberg och ett antal "stassare" från huvudorten Kumla. Vi som var i 13-15-årsåldern fick inte vara med när de vuxna spelade fotboll, vi fick bara vara publik.

I föregående nummer av KB Kumlabladet berättades under rubriken "Takarbetet i Kumla fortsätter" att vi i nästa nummer, d v s det nummer som nu sett dagens ljus, skulle få se foton av det blivande drömhuset. Några sådana foton finns inte till beskådan i det nya numret, trots att redaktionen enligt uppgift investerat i en ny kamerautrustning. I avsaknad av dessa foton vill jag förmedla den beskrivning av "drömhuset" som förekommer i den närmast okända deckaren "Ammunitionsförvaltaren", som utkom för några års sedan. Så här inleder författaren av "Ammunitionsförvaltaren"

"Gustav Josefsson bodde vackert i sin björkhage. Inte bara för att bostadshuset omgärdades av en vacker björkskog utan därför att det dessutom var beläget på krönet av byns enda höjd. Ja, helt omgärdat av björkskog var förstås inte huset, för rakt österut hade han fri sikt mot slätten, som bredde ut sig innan åsen med stadsbebyggelse tog vid. Han såg stadens kyrka och vattentornet byggt i rött tegel. Han såg också lantmännens höga silon dit han, eller rättare sagt sonen Martin, årligen levererade allt vad hans åkrar producerade i form av bröd- och fodersäd."

I detta drömhus med sitt drömläge härskar numera Camilla och Björn, allt enligt KB Kumlabladet.

KB Kumlabladet har fått en ny fräsch hemsida; www.kbkumlabladet.se.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida