fredag 7 maj 2010

Så slutar vår-Allsvenskan

Örebro SK överlät, som väntat, till Gefle IF att tillfoga seriesuveränerna Helsingborg dess första nederlag i årets serie. I nästa omgång möts Gefle och Helsingborg på Strömvallen i Gävle. Det återstår nu tre allsvenska omgångar innan serien tar ett rekordlångt uppehåll för att all koncentration ska kunna läggas på VM-slutspelet i Sydafrika. Där Sverige som bekant inte deltar

De tre återstående omgångarna är relativt lättippade. Skulle tro att alla som någorlunda följer de olika allsvenska lagen skulle komma till ungefär den här slutställningen efter vårens 14 omgångar om de ägnade sig åt att studera spelprogrammet och la ner litet möda att försöka förutse resultaten:

1. Helsingborgs IF
2. Malmö FF
3. Örebro SK
4. IF Elfsborg
5. IFK Göteborg
6. GAIS
7. Halmstad
8. Gefle IF
9. Mjällby AIF
10. BP
11. Djurgårdens IF
12. BK Häcken
13. Kalmar FF
14. Åtvidabergs FF
15. AIK
16. Trelleborg

Skåneduon Helsingborg och Malmö kommer att ligga helt lika i tabellen när spelet återupptas igen i augusti. På behörigt avstånd ( 7 resp. 8 poäng) från den suveräna duon ligger ÖSK och IF Elfsborg, två lag som för övrigt möts dubbelt i de två första höstomgångarna.

IFK Göteborg är det enda lag som tar full pott i de resterande tre våromgångarna och klättrar rejält i tabellen. Bland annat genom att besegra ÖSK på "hemmaåkern" Gamla Ullevi.

Seriemakarna på Svenska Fotbollförbundet brukar se till att den sista omgången, den 30:e, innehåller en rejäl seriefinal, som den mellan IFK Göteborg och AIK förra året. Någon sådan tänkbar avgörande final står inte att finna bland matcherna som spelas i den 30:e omgång den 7 november. Undrar vilken match de tänkt sig som en seriefinal bland de här matcherna?:
Elfsborg-Gais
Trelleborg-ÖSK
Malmö -Mjällby
Åtvidaberg-AIK
Häcken-BP
Helsingborg-Kalmar
Göteborg-Gefle
Djurgården-Halmstad

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida