tisdag 25 maj 2010

Pelle Blohm kvirrar falskt

Visst har vi människor blivit mer och mer bortskämda. I varje fall vi som bor i den previligierade delen av världen. Vi accepterar till exempel inget annat än det nyaste nya i fråga om bekvämligheter i våra bostäder. Att det ska rinna såväl kallt som varmt vatten i våra kranar, att kyl- och frysskåpen fungerar som de ska och att vi inte springa ut på ett utedass då nöden är som störst.

Jag kan räkna upp tusentals saker som vi absolut inte vill avstå från utan att klaga och utan att vi därför vill bli kallade för bortskämda. Men det finns en kategori människor som förmenas rätten att klaga utan att bli klassade som bortskämda. Fotbollsspelare. Erkannerligen allsvenska sådana med uppgift att underhålla tusenden för betalning. Men det är inte jag som ger denna i allmänhet välbetalda elit stämpeln "bortskämda" utan tidningen Nerikes Allehandas krönikör och fotbollsexpert Pelle Blohm. En gång förresten själv hörande till skrået "allsvenska fotbollsspelare" med den kollektiva defekten "bortskämd".

Det som nu fått Pelle Blohm att kritisera sina efterföljare på elitplanet är det förhållandet att de inte utan klagan accepterat de usla planer de tvingats spela på denna vår. På hans tid fick de minsann träna på upplogade parkeringsytor och spela matcher på gräsligt gräsfria gräsplaner. Och det utan att klaga och därtill betydligt sparsammare ekonomiskt ersatta. Men kanske Pelle tillhörde de förnöjsamma och okritiska som accepterade den tidens bristande kunskaper att sköta gräsytor på samma sätt som han idag- förmodligen- stillatigande accepterar usla arbetsförhållanden för experter vid TV-sända fotbollsmatcher. Eller att tvingas skriva sina krönikor på en rostig Halda, eller en utrangerad Facit från Åtvidaberg. Med krånglande färgband.

Det kanske är så, Pelle, att de fotbollsspelare som klagat på de usla planerna tänker på den betalande publiken. Publiken som förväntar sig underhållning som i kvalité svarar mot den entréavgift den erlagt, men som spelarna inte har en chans att effektuera. På grund av det usla underlaget. Kände inte Pelle något ansvar mot den betalande publiken när han var aktiv?





0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida