fredag 25 mars 2011

Speakerproblem med Majornas Maradona

Matchspeakern på Behrn Arena har de senaste säsongerna utan risk kunnat samspela med publiken när ÖSK gjort mål och målskytten ska ropas ut. Samspelet har bestått i att speakern bidragit med målgörarens förnamn och publiken unisont fyllt i med efternamnet.

Jag ser vissa svåriheter för speakern att i år fortsätta med den trevliga rutinen. Han får sätta sin lit till att det är spelare med lättuttalade namn som Kihlberg, Anttonen och Virtanen som nätar, men han ska nog förbereda sig på att i förekommande fall vara beredd att frångå rutinen. Jag har nämligen svårt att tro att följande samspel mellan speakern och publiken ska kunna fungera:



- ÖSK ökar ut sin ledning till 3-0. Målskytt är nummer 28 William......

- .....Atashadeh!


Såvida inte ÖSK planerar att arrangera en kurs i uttalsteknik för publiken förstås. Att nämnde William Atashadeh kommer att göra ett eller annat mål för ÖSK denna säsong är jag nämligen övertygad om. Även om mer lättuttalade Haddad kommer att förekomma mer frekvent i den rollen.


Ynglingen, 18 på det 19e, med det svåruttalade efternamnet kallades i Göteborg, enlig egen utsago, Attackspaden men han begåvades också med det förpliktigande smeknamnet Majornas Maradona

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida