fredag 23 september 2011

Dramatisk allsvensk slutspurt

Två lag slåss för att undvika den placering, 15, som leder till direkt nedflyttning. Tror inte vare sig Syrianska eller Trelleborg siktar högre än att spela till sig en kvalchans till fortsatt allsvenskt spel. Men faktum är de två lagen har teoretisk chans att passera såväl Mjällby som Djurgården, Norrköping och - Örebro Sportklubb. Här är de inblandade lagens nuvarande poäng och resterande matcher:

Örebro SK, 32 poäng
Trelleborg, borta
Halmstad, hemma
Kalmar, borta
Malmö, hemma

Norrköping, 30 poäng
Häcken, hemma
Helsingborg, borta
Elfsborg, hemma
Göteborg, borta

Djurgården, 28 poäng
Kalmar, hemma
Göteborg, hemma
Syrianska, borta
Malmö, borta
Halmstad, borta
Gefle, hemma

Mjällby, 28 poäng
Elfsborg, hemma
Göteborg, borta
Trelleborg, borta
Halmstad, hemma

Syrianska, 24 poäng
Halmstad, borta
Djurgården, hemma
Malmö, borta
GAIS, hemma

Trelleborg, 24 poäng
Örebro, hemma
Häcken, borta
Mjällby, hemma
Elfsborg, borta

Observera att Djurgården har 6 matcher kvar att spela mot konkurrenternas 4. En av de 6 matcherna spelar Djurgården i kväll, hemma mot Kalmar, en annan gäller omspelsmatchen mot Malmö FF.aste månaden

Att en ÖSK-anhängare överhuvudtaget ska behöva känna oro beror på lagets usla form den senaste tiden och den över hela säsongen visade oförmågan att hantera motgångar. När motståndarna har gjort första målet har det genomgående, nio gånger av nio, resulterat i matchförlust. I stort sett samma oförmåga har laget visat när eget ledningsmål kvitterats, ofta ganska omgående. En annan enskildhet som inger oro inför slutspurten är frånvaron av ett pålitlig målvakt. Så länge jag kan minnas och så länge jag följt ÖSK har man alltid kunnat sätta sin lit till målvakten. Med pålitlig målvakt menar jag inte en keeper som har både mirakulösa räddningar och genanta tabbar på sin repertoar. Det är många spelare som har John Alvbåge att tacka för sina "drömmål" i årets allsvenska.

Skulle tro att IFK-trogna norrköpingsbor ser med oro fram mot allsvenskans slutspurt. Restprogrammet ser rent ruskigt svårt ut och om starten av spurten skulle bli en förlust mot BK Häcken hemma på Idrottsparken i nästa omgång så ...... Fast å andra sidan är det inte säkert att de svåraste matcherna är mot topplag.

ÖSK behöver ta fyra poäng på de resterande fyra matcherna, för att vara på den säkra sidan. Särskilt lämpligt skulle det vara att börja den poängplockningen på Vångavallen på söndag

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida