fredag 21 december 2012

Vem Vet Mest utan kändisar är bäst

Vem Vet Mest är i konkurrens med På spåret familjens favoritprogram på TV. De åtta deltagarna i Vem Vet Mest svarar rätt eller fel på frågor tills bara tre återstår i en finalomgång. För att man ska vara framme i finalomgången inom programtidens ram är ett noga uträknat antal frågor så svåra att ingen utan mycket udda kunskaper kan svaren. På detta sätt har man alltid, under alla de år som Vem Vet Mest sänts, kommit fram till en finaltrio i så god tid att tävlingsledaren, Rickard Ohlsson, hinner med en kortintervju med de tre innan finalfrågorna börjar ställas.

Programmet sänds varje veckodag kl. 19.00. 8 nya deltagare varje dag. Deltagarna har i tron att de besitter lämpliga allmänkunskaper för att kunna bli presumtiva finalkandidater anmält sig till tävlingen. Vanliga människor från olika delar av landet. Människor med god allmänbildning. Programledaren Rickard Ohlsson har i många olika sammanhang fått lysande recentioner för sitt sätt att leda frågetävlingen.

Nu har programledningen kommit fram till den allt annat än lysande idén att låta de åtta frågepultarna besättas av åtta svarande av kategorin "kändisar". Men kändisar har den märkliga inställningen att de i alla tv-sammanhang måste "bjuda på sig själva", vilket gör att det seriösa frågeprogrammet plötsligt blivit ett tramsprogram i bästa Gäster med gester-stil. Och de drar med sig frågeledaren Rickard i förfallet, han styr och leder inte "kändisar" med samma känsla som när det är valiga, okända svenskar i svararpositionerna.

Låt oss få gamla vanliga Vem Vet Mest tillbaka

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida