torsdag 3 januari 2013

Hjälp ÖSK tillbaka - igen!

"Hjälp ÖSK tillbaka"! Så löd stridsropet senast ÖSK av sportsliga skäl tvingades spela i en lägre serie än i det allsvenska finrummet. Året var 1979. Slutmatchen 1978, den som vid seger skulle ge förlängt ÖSK-kontrakt med Allsvenskan, förlorades mot Elfsborg på Ryavallen i Borås. "Äntligen!" var ett citat som kablades ut över Sverige av kvällspressen.

Då liksom nu, över 30 år senare, var tron på en snabb återkomst till det allsvenska finrummet stark. Kampanjen "Hjälp ÖSK tilbaka" tog sig många uttryck, men alla var riktade till allmänheten - publiken, supportrarna, sponsorerna. De som allra mest skulle behöva aktiveras, de som skulle se till att klubben förfogade över ett lag slagkraftigt nog att återta den allsvenska statusen, verkade kraftlösa. Spelare som Ronald Åman, Arne Olsson, Ola Rydstrand, Jan Svensson och Thomas Nordahl ersattes inte. Trots allt blev laget 2:a det första året i den serie som då hette Div 2 Norra.

Det skulle till slut dröja ända till 1989 innan örebroarna kunde glädja sig åt allsvensk fotboll i stan igen. Jag tror att vi har ett bättre lag 2013 än det som skulle "hjälpa ÖSK tillbaka" 1979. Vi bör till att börja göra en bättre premiärmatch än vi gjorde 1979, då förlorade vi mot IFK Västerås på Eyravallen med 0-1



0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida