fredag 14 december 2007

Lagom blandning av gammalt och ungt

En insändare i Nerikes Allehanda i veckan ondgjorde sig över ÖSK:s sökande efter spelarförstärkningar utomlands istället för att satsa på de talangfulla ungdomar som, enligt insändaren, står att finna på närhåll.

Det är lätt att förstå indignationen, särskilt om man ser på den rad utländska spelare av sekunda kvalitét som ÖSK presenterade för sin publik under den ofrivilliga sejouren i div 1. Men man får heller inte glömma att ÖSK under åren gjort utländska förvärv som gett laget en styrka och status som inga lokala förmågor förmått. Spelare som Arnor Gudjohnsen från Island och Miroslaw Kubisztal från Polen är två av de främsta importerna till Allsvenskan över huvud taget.

Hur gärna man än skulle vilja finns det inga möjligheter att bygga ett etablerat allsvensk lag med enbart lokala förmågor. Det är förresten inte heller särskilt klokt att ens försöka, eftersom unga spelare behöver erfarna och spelskickliga lagkamrater för att utvecklas rätt. För unga spelare kan det vara förödande att ingå i ett lag utan kraft att stå emot när det blåser. En klok blandning av gammalt och ungt är det bästa. Då får gärna de unga komma från närhåll och de erfarna gärna från utlandet eller andra delar av Sverige.

Jag tror att spelare som Magnus Erlingmark, Pelle Blohm, Magnus Powell, Christer Fursth,Peter Karlsson och Mattias Jonsson med flera fick en utomordentlig inskolning i ÖSK därför att de hade erfarna spelare som "Dala" Dahlkvist, Lasse Zetterlund, Peder och Tommy Ståhl, Kubisztal med flera att luta sig mot då det blåste.

Bengt

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida