söndag 16 december 2007

Vilket Glöd!

Idag åker vi, Kerstin och jag, till Pålsboda kyrka och lyssnar på Glöd. Tjejkören Glöd består av tio musikaliska tjejer som träffades inför julen 1998. Tanken var att göra någonting gemensamt i ett välgörande syfte. Syftet blev att ge konserter till förmån för cancersjuka barn. Alla intäkter vid körens konserter, som den i Pålsboda kyrka i kväll klockan 18.00, består av frivilliga bidrag som går till Barncancerfonden.

- Vi arrangerar själva kyrkokonserter och står på stan i värsta julruschen för att samla in pengar till barn med cancer. Alla har vi ett musikaliskt förflutet och därför blir låtvalet blandat. Förutom att kören gett oss alla en musikalisk kick, har vi blivit mycket goda vänner som stöttar varandra i vardagen. Och framför allt har vi under årens lopp fått in ett antal kronor till sjuka barn. Förra julen blev det över 11.000 kronor, berättar en av tjejerna i kören.

Vi åker inte till Pålsboda bara för det goda syftets skull, utan i hög grad också för att lyssna på skön sång och musik. Glöd är verkligen ett passande namn på kören. Glöd är verkligen värd ett besök!

Bengt

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida