onsdag 20 februari 2008

Nu får utvisad spelare ersättas

Proffstyckarna, när det gäller fotboll, i Lunchtolvan har vid sitt ordinarie möte idag beslutat att utvisning i fotboll skall vara ett personligt straff och inte ett lagstraff. Det betyder att en utvisad spelare får ersättas.

Skälet till Lunchtolvans beslut är omsorg om den betalande publiken. Publiken har nämligen betalt entré för att se en kamp mellan två elvamannalag, inte som igår en kamp mellan ett stympat Inter och ett Liverpool med fullt lag. Sådana matcher har ett begränsat underhållningsvärde för publik på plats och TV-publik i miljonantal.

Några tilläggsregler behövs. Bara de två första utvisningarna för ett och samma lag genererar rätt till ersättning med ny spelare. Från och med den tredje utvisningen får ingen ersättare tas in.

Den personliga utvisningen skall följas av en längre avstängning än som gäller idag. Genom detta blir det också ett straff för laget, som under en lång tid får avvara en kanske värdefull spelare. Denna långa avstängningstid skall få laget att tänka sig för innan man beordrar en spelare att gå litet extra hårt fram mot en ledande spelare i motståndarlaget.

Förslaget är mycket genomtänkt trots att det togs efter bara några minuters diskussioner. FIFA kommer att informeras om beslutet.

Bengt

4 kommentarer:

Klockan 22 februari 2008 kl. 12:32 , Blogger Kaffe Ragnar sa...

Hej Tolvan!
Dåligt förslag. Rättar man sig inte efter regler som finns så ska man ut och därmed ska laget bestraffas med en man mindre.
Ett bättre förslag är att införa ett ytterligare steg för domaren. Mitt förslag är att inför ett orange kort d v s en bedömningsnivå som ligger mellan varning och utvisning.
Jag ska fundera på tillämpningen och exempel på förseelser för respektive kort.
Återkommer.
//Kaffe-Ragnar

 
Klockan 22 februari 2008 kl. 12:43 , Blogger Bengt sa...

Bäste Kaffe-Ragnar!

Ditt resonemang bygger på att fotboll är till för spelarna och inte för publiken. Vad vore fotboll utan betalande publik?

På vilket sätt skulle det oranga kortet gynna fotbollen - och därmed underhållningsvärdet.

 
Klockan 22 februari 2008 kl. 14:36 , Blogger Kaffe Ragnar sa...

Kära Bengt!
Publiken i all ära men fotbollen likt all annan idrott har alltid regler som är till för att följas. Likt en tjuvstart i sprint som att inte lyckas hoppa över ribban i höjd så är saken klar, idrottaren är inte längre med i tävlingen. Nu är visserligen fotboll ett lagspel men jag kan ändå hitta exempel från andra lagsporter.

Svårigheten i lagsporter som fotboll och ishockey är att domaren själv ( i vissa fall med hjälp av AD) ska avgöra domslutet.

Med mitt förslag kan vi få "tuffa" eller "ojusta" spelare att vara kvar på banan. Framför allt i sådan situationer när det förekommer tröjdragning, "på-gränsen-tacklingar" alt skitsnack mot domaren.

Det som får underhålla publiken i mitt förslag är att det blir lite färggladare. Spännande för publiken vilken färg som dyker upp...

Återkommer med förslag på antal gula för att få ett orange och hur många orange som krävs för ett rött ...
Ska ta en kopp kaffe först.
//Kaffe-Ragnar

 
Klockan 23 februari 2008 kl. 02:11 , Blogger Bengt sa...

Vaför bara tre kort och tre färger. Vad är det för fel på grönt, blått och svart. Och varför inte ett rutigt kort?

Skämt åsido! Råbusen kommer ju att straffas och utvisas. Och ersättas av en förhoppningsvis juste spelare.

När färgen på korten blir den främsta underhållningen för publiken är fotbollen illa ute.

Bättre upp, Kaffe-Ragnar!

 

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida