måndag 14 april 2008

Mera minnesfel om Orvar

Det var en hängiven statistiker från Skövde som tipsade Nerikes Allehanda om de felaktiga faktauppgifterna på Orvar Bergmarks minnestavla. Denne statistiker ringde mig idag för att kommentera min insändare i dagens tidning, rubricerad "Bergmark har inte spelat i ett världslag" och meddelade samtidigt att han nu efter ivrigt forskande kommit fram till att minnestavlans uppgift om antalet bandylandskamper också är felaktig. Han skulle informera Allehanda om detta så vi kan nog förvänta oss fler artiklar i ämnet. Snart är det bara namnet "Orvar Bergmark" som är korrekt på minnestavlan.

Mannen från Skövde, Wahlgren om jag inte minns fel, talade om att ÖSKs förste fotbollsutlänning, Jörgen Hansen, som spelade tolv seriematcher för ÖSK 1955, var en dansk landslagsman. Han spelade till exempel i det danska landslaget vid Olympiska Spelen i Helsingfors 1952. Det märkliga med Jörgen var att han såväl i det danska landslaget som i ÖSK spelade med glasögon. Jag gissar av detta att han inte var någon nickspecialist.

ÖSK-utlänning nummer två var en tysk yngling vid namn Manfred Wagner. Han var i Örebro under några månader 1957 som skomaskinreparatör och passade på att enrollera sig i ÖSK Han hann bara med fyra matcher i A-laget men hemkommen tillbaka till Tyskland till och sin hemstad Pirmasens värvades han till bundesligaklubben 1860 München där han kom att spela hundratalet ligamatcher.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida