söndag 6 april 2008

Taffliga målvaktingripanden

0-1 Göteborgshörna från höger. Westman går ut för att plocka bollen men är mil ( det kändes så) från att nå den. Nick i tomt mål.

Till Westmans försvar kan sägas: Han kom inte upp eftersom han trycktes ner av Wallerstedt. En situation där domaren nio gånger av tio dömer till målvaktens fördel.

0-2 Frispark för Göteborg mitt i plan ca 30 meter från målet. Niklas Alexandersson slår frisparken för styrning. Ingen når bollen. Westman står bara och tittar när bollen rullar in i nätmaskorna.

Till Westmans försvar kan sägas: Westmans tavla hade glömts om målet inte godkänts. Wernbloms korsning av bollbanan i off side-position måste betraktas som att han påverkade situationen. TV-kommentatorerna var ense om att målet aldrig borde godkänts. Men varför fångade han inte bollen även om han tyckte sig höra en signal?

0-3 Långt IFK-inlägg från höger. Bara tre spelare i straffområdet, Westman, Wikström och Pontus Wernblom. Det är helt uppenbart att inlägget är för högt för att Wikström ska kunna nå bollen. Westman står som fastvuxen på linjen. Där fanns ingen hjälp för Wikström att hämta. Wernblom får hur mycket tid på sig som helst att ta ner bollen och lugnt lägga in den bakom Westman.

Till Westmans försvar kan sägas: Han var inte ensam om att missbedöma situationen. Patrik Haginge borde ha sett att Wikström skulle komma i svårigheter och täckt upp bakom honom. Nu stod han bara och tittade på hur situationen skulle utveckla sig. Wernbloms skott hade Westman ingen chans på.

0-4 IFK-inlägg från vänster. Bollen seglar över och förbi alla ÖSK-försvarare. Bakom alla finns Niklas Alexandersson som på wolley slår bollen i mål. Verkar absolut tagbart för en bra målvakt
Tyvärr landade skottet i Westmans svaga hörn

Till Westmans försvar kan sägas: Alexandersson fick stå helt omarkerad ( var var Wowoah?), men jag skulle tro att Alex var förvånad att hans wolley gick in.

1-4 ÖSK-mål av Magnus Kihlberg sedan IFK-målvakten b0xat bollen rakt ut i banan.


Summering: alla fem målen tillkom efter taffliga målvaktsingripanden

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida