måndag 5 maj 2008

Grönköpings Veckoblad i kumlaversion

I "Blaskan"- Kumlas motsvarighet till Grönköpings Veckoblad - kunde man en gång i tiden läsa följande skakande nyhet

Kumlaläkare prickas

Kumlaläkaren Sätterbom har efter anmälan prickats av Sjukvårdens Ansvarsnämnd. Anmälare är stadens kommunalborgmästarinna som vid konsultation för besvärande hemorrojer förnedrades å det grövsta av läkaren. Ordagrant lär Sätterbom hävt ur sig "är detta ett arsel eller en ny världsdel?". Sätterbom har i sitt svar till Ansvarsnämnden anfört att "jag tyckte likheten var slående. Dessutom bad jag omedelbart om ursäkt och sa att "nu ser jag att det är ett arsel"

Trots Sätterboms svar prickas han alltså. Eftersom detta inte är första gången som Sätterbom prickats kan följden bli att det hela tar en ända med förskräckelse för den kontroversielle läkaren.

Blaskans redaktion ber om överseende med språkbruket, men vi tyckte det var vår plikt att ordagrant återge vad som sagt i ärendet.

Från sportfronten rapporterar Blaskan följande

-bordtennisturneringen Aga Open fortsätter i Hagaskolan. Därifrån kan vi rapportera följande resultat: 21-18, 21-14

- vid Kumla Cykielamatörers årsmöte valdes Tore Telkert till ordförande, Harald Carlbark till sekreterare och Cykel-Kalle till kassör och tränare

- att IFK Kumla får betala ut ett vite på 500 kronor sedan Rune Carlsson, efter brodern Arnes segermål mot Laxå B, utropat "Vackert, Niggern!"

- att IFK Kumlas elegante vänsterhalv Arne "Flätten" Hoffner numera lystrar till artistnamnet "Närkesflätten"

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida