söndag 27 juli 2008

Rött kort och diskning i Ramsjön

Kerstin och jag åkte till Ramsjön, som ligger mellan Närkes Kil och Nora, för ett kvällsdopp.Trots att klockan var halv åtta på lördagkvällen var det många badande kvar vid den idylliska badplatsen nära vägen. Det mjuka, klara vattnet i sjön höll en temperatur på 27 grader.


Efter badet satt vi nära badbryggan och njöt av den nedåtgående solen och den härliga kvällssvalkan. Då bröts idyllen av ett sällskap på fem personer som ockuperade bryggan för diskning av karotter, fat och bestick efter en kvällsmåltid i det gröna. Vad vi förstod var det ett föräldrapar, tillsammans med en mormor eller farmor, som lärde två barn att befria tallrikar och bestick från matrester samtidigt som de övade den ädla simkonsten. När inte matresterna lossnade gick mamman in med assistans i form av flytande diskmedel. Den enda som inte deltog i diskningsarbetet - precis som hemma, förmodligen- var pappan som bara övervakade det hela. Det hela pågick under tiden som badlivet vid den vackra stranden pågick för fullt.

Detta är en fullkomligt sann redovisning av en iakttagelse gjord lördagen den 26 juli 2008 ganska exakt klocka 20.00 vid Ramsjön i Örebro län. Var det någon som sa att miljömedvetenheten breder ut sig?

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida